Jenna-Maaria Kuronen

Kaiken takana on 26–vuotias joensuulainen valokuvaamisen ammattilainen. Valokuvaus on ollut minulle pitkään suuri intohimo ja se onkin ollut mukana arjessa useita vuosia. Kaikki alkoi vahvasta kipinästä ja pienin askelin harrastuksesta alkoi muodostumaan ammatti, jonka jokainen päivä saa minut yhä enemmän ja enemmän rakastamaan työtäni.

Seuraa blogiani Facebookissa

Ihanaa joulua kaikille, niin asiakkailleni kuin kaikille muillekin! 😊 ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Näytä Facebookissa
·Jaa

18.12.19

Jenna-Maaria Photography

Pienoinen joulukiire on vallannut tämänkin valokuvaajan päivät, joten lupailemani joulukalenterikuulumiset ovat haluamattani kokeneet pienen tauon. Mutta tänään on niin tärkeää asiaa kerrottavana, että nyt saa kaikki muu jäädä hetkeksi!

Viipurin Koirat ry:n Facebook-joulukalenterissa julkaistiin kirjoittamani tarina toisesta rescue-koirastani Hallasta tänään ja ei voisikaan olla enää osuvampaa päivää kertoa, että tänään lähtee kodittomille viipurilaisille huikea 45 euron joululahja lahjoitustilille! ❤️ Tästä summasta voi kiittää teitä ihania asiakkaita, jotka olette lähiaikoina käyneet minulla kuvauttamassa lemmikkinne tai ostaneet lahjakortin lemmikkikuvaukseen 🥰 Tällä yhdessä toteutetulla lahjalla saadaan hiukan joulumieltä myös niille koirille, jotka eivät vielä tänä jouluna päässeet omaan kotiin 🎁

Tämä hyväntekeväisyysprojekti jatkuu myös ensi vuonna eli muistutuksena vielä, että jokaisen tekemäni lemmikkikuvauksen verottomasta osuudesta 3% menee Viipurin koirille! ❤️"Valkoinen maa, lunta sataa
Tässä mä seison takki auki taas
Tämä vuosi joitain suosi enemmän
Valkoinen maa, antaa sataa
Tahtoisin päästä sua halaamaan
Tänä vuonna tämän joulun kanssas jaan"

“Joulukuu 2017. Muutama päivä ennen joulua. Nämä Haloo Helsingin laulunsanat soivat minulla päässä ja joka kerta, kun kuulin biisin radiosta, oli pakko laittaa volyymia kovemmalle. Mitä nämä sanat minulle sitten oikeastaan merkitsivät?

Tuona samana vuonna 10.12. olin lähdössä käymään Viipurin koiratarhoilla ensimmäistä kertaa, katsomaan miltä siellä paikan päällä näytti ja ottamaan valokuvia. Olinhan valinnut Viipurin Koirat ry:n oman yritykseni hyväntekeväisyyskohteeksi. Minua oli hyvin valmisteltu paikkojen karuuteen ja tiesin, mitä siellä olisi vastassa. Ainakin melkein. Kaikkien noiden ihastuttavien yksilöiden seasta minua tuijotti nimittäin pieni ruskeasilmäinen partasuu, jota en saanut vielä kotimatkallakaan mielestäni. Viipurien aktiivijäsen Aylan kanssa selasimme kodittomia läpi ja tulimme siihen lopputulokseen, että tuon sulosilmän oli pakko olla Halla.

Sen jälkeen paluuta ei enää ollut. Muutaman päivän päästä olin jo adoptiohaastattelussa puhelimitse Aylan kanssa ja sopimassa, millä kyydillä Halla pääsisi Suomeen. Niin, Hallahan olisi tulossa meille kotihoitoon. Vain siksi aikaa, kunnes sille löytyisi koti. Pienien pyörittelyiden jälkeen kävi onnenkantamoinen ja selvisi, että Halla pääsisi 21.12. kyydillä Suomeen, juuri ennen joulua. Se onnen tunne, kun tiesi voivansa antaa edes yhdelle tarhan koirista lämpöisen ja makoisan joulun!

Vaikka asiat etenivät nopeasti, tuntuivat päivät matelevan hitaasti. Mutta sitten lopulta minulla oli yhtäkkiä likainen ja pelokas koira sylissäni auton takapenkillä. Siinä se oli liimautuneena syliini lähes koko matkan. Meille se ojennettiin huligaani-sanojen saattelemana, vaikka ei kai nyt Halla sellainen voinut olla, sillä kaikkien alkutietojen perusteellahan tämä tyttö oli arka ja pelokas...?

Pian tulee kaksi vuotta kuluneeksi tämän neitokaisen saapumisesta meille (kuka muka puhui kotihoitopaikasta?), eikä siitä ujosta pentukoirasta ole enää tietoakaan. Halla on asettunut taloksi paremmin kuin hyvin, ja on mitä mainioin parivaljakko meidän 11-vuotiaan rescue-koira Foxin kanssa. Nämä kaksi ovat varsinainen jing & jang. Pörröpäinen Halla seuraa täysin Foxin esimerkkiä ja yksikään heinänkorsi ei jää lenkilläkään haistelematta, jos toinen sitä nuuskaisee. Ja toisinaan on myös mitä mukavinta käpertyä kaverin viereen, vaikka Foxi ei sitä suuresti arvostaisikaan.

Enää ei tule herättyä siihen, että Halla olisi kömpinyt yön aikana pään yläpuolelle tyynyn ja sängynpäädyn väliin, mutta kyllä se sänky osataan edelleenkin halutessa vallata hyvinkin ronskisti. Ja ei siinä kovinkaan hienotunteisia olla, kun könytään muiden päälle rapsutuksien toivossa. Halla jos kuka on hellyydenkipeä ja aina voi tulla tökkimään kuonolla tai vaikka kavuta syliin, jos sitä huomiota ei muuten heru. Ja leikkiminen ja herkut ovat niitä ihanaakin ihanampia asioita, joista ei voi saada koskaan tarpeekseen.

Halla on tyyppi, joka rakastaa ihmisiä ja on yleensä koirakaksikosta se, joka ensimmäisenä menee tekemään tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Vieraat koirat ovat sen sijaan hiukan pelottavampia, lienee peruja tarha-ajoilta. Mutta ennen kaikkea Halla on se partasuinen otus, joka täytti meidän perheessämme kolon, jota vielä joskus emme tajunneet olleenkaan.

Ja vaikka Haloo Helsingin laulu ei ihan tätä kaikkea tarkoittanutkaan, minulle sen kertosäe tulee aina muistuttamaan Hallasta ja siitä kutkuttavasta tunteesta, joka oli ennen kuin Hallan sai ensimmäistä kertaa syliinsä.”

Hallan esittely yhdistyksen sivuilla: www.viipurinkoirat.fi/halla-0
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Näytä Facebookissa
·JaaKatso lisää Facebookissa

Usein kysyttyä

Kuinka pitkä toimitusaika kuvilla on?

Koevedosgallerian lähetän asiakkaalle viikon sisällä kuvauksista, josta voi itse valita itseään eniten miellyttävät kuvat. Mitä nopeammin valitset haluamasi kuvat, sitä nopeammin pääsen niitä jatkotyöstämään. Pääsääntöisesti pyrin lähettämään valmiit kuvat kahden viikon sisällä kuvauksista, mutta sesonkiaikoina tämä voi viedä hieman pidempään. Lopullisia kuvia en lähetä myöskään ennen kuin lasku on maksettu.

 Kuinka paljon kuvia saa?

Hinnastossa on melkein kaikkien kuvauspakettien kohdalla ilmoitettu valmiiden kuvien määrä. Potreteissa yleisin kuvamäärä on 15 kuvaa ja asiakas saa lisäkuvia 10 euron kappalehintaan valita niin paljon kuin haluaa. Tapahtumakuvausten ja dokumentaaristen kuvausten kohdalla kuvamäärät ovat suuntaa-antavampia, koska on useamman seikan summa, paljonko kuvia lopulta kuvauksista kertyy.

Minkä laatuisia kuvat ovat?

Lähetän kaikista kuvista kaksi eri versiota. Toiset ovat täysiresoluutiosia, joista asiakas voi halutessaan teettää esimerkiksi kuvia, tauluja ja muita kuvatuotteita. Toiset ovat pienempiä, nettilaatuisia kuvia vesileimallani varustettuna, joita voi vapaasti lisätä vaikkapa Facebookiin tai Instagramiin.

Miten kuvat toimitetaan?

Kaikki kuvat toimitetaan sähköisesti digitaalisessa muodossa ja valokuvat ovat ladattavissa suojatun kuvagalleriani kautta. Kuvien lataaminen palvelusta sujuu helposti ja säilytän kansioita palvelimella useamman kuukauden, joten kuvien latausta ei tarvitse tehdä hätäisesti.

Voiko kuvia teetättää?

Täysilaatuisista kuvista saa teetättää omaan käyttöön niin paljon kuvatuotteita kuin haluaa, mutta kuvia ei saa käyttää tai luovuttaa kolmansille osapuolille markkina- tai myyntitarkoituksessa.

Saako kuvia julkaista netissä?

Nettilaatuisia kuvia saa julkaista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, kunhan vesileima näkyy ja kuvaajan nimi on mainittu kuvan yhteydessä. Kuvia ei myöskään saa muokata millään tavoin itse, esimerkiksi rajata, kääntää mustavalkoiseksi tai lisätä kuvafilttereitä.

Julkaistaanko asiakkaasta otettuja kuvia kuvaajan kotisivuilla?

Yleensä lisään muutamia kuvia kuvauksista omien kotisivujeni portfolioon sekä yrityksen Facebook- ja Instagram-sivuille. Kuvaajalle jää täydet käyttöoikeudet kuviin eli hän saa halutessaan käyttää kuvia omassa portfoliossaan, näyttelyissä ja mainonnassa, mutta asiakas saa myös pyytää, ettei kuvia julkaista. Tästä on kuitenkin sovittava etukäteen jo ennen kuvauksia.

Kuinka maksaminen hoituu?

Kaikki maksaminen hoituu laskulla ellei asiakkaan kanssa ole toisin sovittu. Lähetän laskun asiakkaalle siinä vaiheessa, kun asiakas on tehnyt valinnat koevedosgalleriasta. Toimitan laskut sähköpostitse, mutta asiakkaan toiveesta laskun lähetys onnistuu myös paperisena, jolloin hintaan lisätään laskutuslisä 3€. Laskulla on 14 päivän maksuaika, mutta maksaessaan laskun jo aiemmin, voi asiakas saada valmiit kuvat jo aiemmin, mikäli valokuvat ovat jo valmiita tuolla hetkellä.